Omgeving en activiteiten Texel

Texel heeft voor ieder seizoen volop leuke activiteiten. Zo geniet u in de lente van de lammetjes in de wei en de mooie bloembollenvelden. In de zomer ligt u heerlijk aan het strand of bezoekt u de activiteiten in de Texelse dorpjes.

Lekker wandelen in het gekleurde bos kunt u in de herfst doen. In de winter kunt u uitwaaien op het strand met een kop warme chocolademelk of een Texels kruidenbittertje na afloop.

Wandelen en fietsen in een unieke omgeving

De Texelse natuur is uniek. Nergens in Nederland liggen zoveel verschillende landschappen zo kort bij elkaar als op Texel. Duingebieden, loof- en dennenbossen, heide, het wad en natuurlijk de uitgestrekte stranden. Een geweldige omgeving als u graag een wandeling of fietstocht maakt. Vanwege de diversiteit wordt Texel ook wel ‘Nederland in het klein’ genoemd.

Vakantiehuizen Mienthuis grenst aan nationaalpark de Duinen van Texel. Dankzij deze geweldige en centrale ligging op het eiland heeft u een prachtige startplek voor uw wandel- en fietstochten.

Fotografie Globeview © 2018

Stranden Texel

Texel staat bekend om haar fantastische stranden. Ruim 30 kilometer hagelwit zandstrand ligt op u te wachten! U bent altijd verzekerd van een heerlijke plek en u hoeft daardoor ook niet handdoek aan handdoek te liggen.

In zee kunt u heerlijk zwemmen. ‘s Zomers is op een groot gedeelte van het strand strandbewaking ingezet voor uw veiligheid, uiteraard dient u zelf alert te blijven en kinderen in de gaten te houden, zie daarvoor ook de vlag instructie die op ieder bewaakt strand vermeld staat. Ook kunt u op veel Texelse stranden heerlijk wandelen met uw hond, die op de meeste stranden los mag lopen.
Na een dagje strand kunt u lekker eten en drinken in een van de vele gezellige strandtenten en genieten van de zonsondergang.

Dorpjes met een eigen karakter

Texel heeft 7 dorpjes, allen met een eigen en uniek gezicht. De Koog is een bruisende badplaats en een waar paradijs voor zonaanbidders. Of breng een bezoekje aan Cocksdorp. Het meest noordelijke dorpje met de bekende vuurtoren. In Den Burg kunt u weer heerlijk shoppen, eten of een terrasje pakken. In Oudeschild vind u de gezellige haven en de lekkerste verse vis. In polder Eijerland daarentegen kunt u een fantastische wandeling maken door natuurgebied De Slufter en de Muy. Op Texel is werkelijk voor ieder wat wils.

Wij adviseren en maken u graag wegwijs om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken!

Scroll naar boven

Om deze website goed te laten werken maken we gebruik van cookies.